Kokeilukeskus esittäytyy: Anneli

Minkälaisin voimin Kokeilukeskus toimii? Esittelyjen sarjassa Kokeilukeskuksen työntekijät kertovat, keitä he ovat, mitä tekevät ja mikä heitä työssään motivoi.

Nimeni on Anneli Rautiainen

Koulutukseni on kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja. Olen toiminut luokanopettajana ja rehtorina Helsingissä. Opetushallituksessa olen ollut opetusneuvoksen virassa opetustoimen henkilöstön osaamisen kehittämisen sekä perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen yksikköjen päällikkönä ennen kokeilukeskuksen yksikön päällikön tehtävää. (Olen toiminut myös monissa kansainvälisissä verkostoissa ja ollut puhumassa yli 25 maassa.)

Miksi Kokeilukeskus? Työ Kokeilukeskuksessa on innostavaa siilot ylittävän, yhteiskehittävän ja kokeilevan ketterän toiminnan vuoksi.

Työssäni minua motivoi se, että voin omalla työlläni auttaa sivistysjohtajia, rehtoreita ja opettajia onnistumaan työssään niin, että jokainen oppija voi päästä potentiaaliinsa.

Haastavalta tuntuu se, että muutoksen tarve ja uudella tavalla tekemisen ymmärrys eivät aina kohtaa. Asenteiden muutos ei tapahdu hetkessä.

Päällimmäisenä työpöydälläni tällä hetkellä on pohdinta ja puheenvuoron valmistaminen aiheesta, missä tilanteessa onnistuin johtajana ja mitä opin siitä.

Vapaa-ajallani vietän aikaa perheeni kanssa. Minulla on viisi lasta ja yksi lastenlapsi.

Luin viimeksi Michael Fullanin kirjan Deep Learning, Engage the world Change the world.

Mottoni on: Muuttuvassa maailmassa tulee olla liikkeellä, luoda yhteinen visio, miettiä, miten se saavutetaan ja arvioida vaikuttavuutta. Emme voi jäädä paikoillemme.