Kokeilukeskus esittäytyy: Valpuri

Minkälaisin voimin Kokeilukeskus toimii? Esittelyjen sarjassa Kokeilukeskuksen työntekijät kertovat, keitä he ovat, mitä tekevät ja mikä heitä työssään motivoi.

Nimeni on Valpuri Kurppa

Koulutukseni on Kasvatustieteen maisteri, kotitalousopettaja. Olen opettaja, mutta lukenut sivuaineena markkinointia. Aloitin Kokeilukeskuksen tiimissä maaliskuussa, ja siirryin tänne yksityiseltä puolelta koulutusalan kansainvälisestä startup-yrityksestä, jossa työskentelin koulutuksen innovaatioiden ja kokeilujen parissa. Minulla on aiempaa työkokemusta Opetushallituksesta OPS-työn ajoilta.

Miksi Kokeilukeskus? Kokeilukeskus on kiehtova kokeilu valtionhallinnossa. Se pyrkii avaamaan ja yhdistämään siiloja ja eri alojen toimijoita yhteiskehittämisen sekä kokeilevan toiminnan avulla.

Työssäni minua motivoi sen monipuolisuus, haastavuus ja välillä mahdottomuuskin. On hienoa päästä työskentelemään ja oppimaan eri tekijöiden kanssa. Asiakkaitamme ovat kaikki virkamiehistä yksittäisiin oppijoihin ja perheisiin.

Haastavalta tuntuu systeemin muutos ja sen tarpeet. Kaikki tunnistavat sen, mutta miten, miksi ja keiden kanssa saamme aidosti muutosta aikaiseksi?

Päällimmäisenä työpöydälläni on tällä hetkellä erikokoisten kuntien soittokierros. Soitan ja haastattelen pienempien kuntien sivistysjohtajia ajankohtaisista haasteista ja muutostarpeista kentällä. Antoisaa ja opettavaista sekä ajatuksia avartavaa. Meille Kokeilukeskuksessa on tärkeää, että kehittämistyö tapahtuu myös aidosti alhaalta ylös, yhdessä.

Vapaa-ajallani aikani kuluu pääosin reilun vuoden ikäisen pojan kanssa touhuten erilaisten aktiviteettien parissa. Lapsen toimia seuratessa pohdin usein, miten itse säilyttäisi samanlaisen uteliaisuuden ja uuden oppimisen riemun läpi elämän. Se on tärkeä taito elämässä.

Luin viimeksi Peuran, Toivolan ja Humalojan Flipped Learning – Käänteinen oppiminen.

Mottoni on Pekka Hyysaloa lainaten: ”Ei haittaa vaikka kaatuisit 100 kertaa, tärkeintä on nousta 101 kertaa”. Tykkään haastaa itseäni ja mennä oman mukavuusalueeni ulkopuolelle, silloin oppii parhaiten.