Kokeiluohjelma perusopetuksen hankkeille käynnistyi 12 tiimin voimin

Mitä yhteistä on Ruoveden Tunne! Älyä!, Kauniaisten Grani goes Smart ja Porin Perusopetuksen työelämäpolku -hankkeilla? Kaikkien takaa löytyy joukko koulun kehittäjiä, joilla on motivaatio ja halu tehdä toisin.

Helsingissä 10.10. järjestetty kokeiluohjelman kick off -tapahtuma kokosi yhteen 12 tiimiä eri puolilta Suomea. Vuoden mittaiseen ohjelmaan osallistuvat oppivat hyödyntämään järjestelmällisesti kokeilevan kehittämisen menetelmiä, saavat räätälöityä tukea kokeilujensa edistämiseen sekä oppivat muilta mukana olijoilta. Kokeilukeskuksen tiimi mentoroi kokeilijoita, mutta vielä tärkeämpi rooli ohjelmassa on vertaistuella. Kokeilukeskuksen tukena ohjelman suunnittelussa ja mallintamisessa on Demos Helsinki, jolla on vankkaa osaamista ja kokemusta kokeilevan kehittämisen tukemisesta sekä Suomessa että kansainvälisesti.

dav

Osallistuvat tiimit valittiin 23 mukaan hakeneen, perusopetuksen innovatiivisten kokeilujen ja kehittämisen erityisavustusta saaneen hankkeen joukosta. Tietoa erityisavustuksesta täällä.

Opetushallituksen kesäkuussa jakamalla perusopetuksen innovaatio- ja kokeiluavustuksella haluttiin antaa kunnille ja kouluille mahdollisuus tarttua arjessa merkityksellisiin asioihin ja valintaperusteet jättivät tilaa paikallisesti tunnistetuille kehittämistarpeille.

Mukana olevat hankkeet ja kunnat ovat:

Forssa, Sastamala, Äänekoski ja Laihia: Teknologia tutuksi seikkaillen
Inkoo: Joustavan esi- ja alkuopetuksen kehittäminen
Kauniainen: Grani Goes Smart
Kurikka: Kaikki -kouluun
Nokia: Ällienjakomo
Oulu: 100 ovea avoinna – Opiskeluhuolto tulevaisuuden kunnassa
Pori: Perusopetuksen työelämäpolku
Siikajoki: Esikoulusta koko koulun hyödyksi
Sipoo ja Porvoo: Perhekoulu oppivaa kouluyhteisöä kehittämässä
Tampere: Hyvinvointia ja digiterveyttä kouluihin
Raahe: Hyvinvointiarki; Hyvinvointikoordinaattori ja – ohjaajat
Ruovesi: Tunne! Älyä!

Lisää tietoa kokeiluista sekä kuulumisia kokeiluohjelmasta on luvassa sivullamme tulevan syksyn aikana!