Agents in action – Tunnelmia Nokian agenttipäivästä

”Oispa meilläkin ollut tällaista koulussa!”

Siinä kiteytetysti ajatukset Nokialla vietetyn agenttipäivän jälkeen. Olin seuraamassa menoa ja meininkiä, kun Myllyhaan oppilasagentit vierailivat Linnavuoren koulussa 8.5.2019.

Päivän aikana TVT- eli tieto- ja viestintätekniikka-agentit pitivät oppitunteja Linnavuoren 2.–6.-luokkalaisille. Ohjelmassa oli koodauksen harjoittelua Beebot-robottien avulla, valokuvausta Green screen -taustaa vasten, Sphero-pallojen ohjailua sekä videokuvaamisen harjoittelua haastattelujen muodossa.

Beebot? Sphero? Mitä ihmettä?

Jos tämä oli sinunkin reaktiosi, katso alta, mistä on kyse! Videolla oppilaat ja opettajat kertovat, mitä agenttitoiminta tarkoittaa, ja millaisia fiiliksiä se herättää. Nokian Ällienjakomo-kokeilusta voit myös lukea lisää täältä.

Agenttipäivän tunnelma oli mukaansatempaavan välitön ja innostunut. Olin vaikuttunut siitä, kuinka paljon nämä nuoret tulevaisuuden tekijät osaavat, ja kuinka luontevasti he opettivat ja oppivat toinen toisiltaan. Ja kaiken lisäksi heillä vaikutti olevan hauskaa sitä tehdessään! Tällaista tekemisen ja oppimisen riemua on aina ilo seurata.

Karoliina Karppinen

Kirjoittaja on Kokeilukeskuksen tuore(ehko) viestinnän harjoittelija, jonka viestintäkokeiluja voi seurailla kesän aikana Kokeilukeskuksen verkkosivuilla ja some-kanavissa.